Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@17:22:38 GMT

اختتامیه همایش کتاب سال بانوان در قم برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۳۱۸۷۳

اختتامیه همایش کتاب سال بانوان در قم برگزار شد

آیت‌الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید در پیامی به این همایش گفت: بانوان طلبه از لحاظ شناخت زمان و گام برداشتن در راه علم، پژوهش و عظمت اسلام و مسلمانان باید شایستگی خود را ثابت کنند.

این مرجع تقلید در بخشی از پیام که به‌صورت تصویری در این همایش پخش شد، افزود: بانوان اهل تحقیق و پژوهش می‌توانند فعالیت‌های پژوهشی در سطح بالا داشته باشند تا به دنیا اعلام کنیم که در نتیجه انقلاب اسلامی، این شجره طیبه، بانوانی را تربیت کرده که در حد فقهای بزرگ ما کتاب می‌نویسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت‌الله نوری همدانی با بیان این‌که جامعه الزهرا(س) مرکز بسیار بزرگ حوزوی و شجره طیبه‌ای است که در زمان انقلاب اسلامی تاسیس شد، بیان کرد: قبل از انقلاب اسلامی بانوان دو دسته بودند؛ دسته‌ای غرب‌گرا و دسته‌ای در گوشه خانه‌ها و عرصه برای برداشتن گام‌ها به‌سوی شایستگی و عظمت برای بانوان باز نبود، اما اسلام و انقلاب اسلامی این راه را باز کرد.

وی تاکید کرد: امروز تعداد بانوان در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه بسیار بالا است، هزاران طلبه، پژوهشگر و دانش‌آموخته در جامعه الزهرا(س) مشغول تحصیل، تحقیق و تصنیف هستند و در راه رسیدن به قله‌های بالای فضیلت وعلم گام برمی‌دارند.

وی یادآور شد: چند سال پیش در سفر به اصفهان، با بانو مجتهده امین دیدار داشتم که از آیت‌الله سیدابوالحسن اصفهانی و شیخ عبدالکریم حائری اجازه اجتهاد داشت؛ وی در زمانی که هیچ حوزه علمیه‌ای برای بانوان وجود نداشت، با زحمت و تلاش درس خوانده بود، پشت پرده می‌نشست و به تحصیل می‌پرداخت تا به این درجه رسید.

این مرجع تقلید تصریح کرد: بانو مجتهده امین خدمات بسیاری در اصفهان داشته است، جلسات پرجمعیت برای بانوان برگزار می‌کرد، کتاب‌هایی در حوزه تفسیر قرآن و اخلاق تالیف کرده و عملا نشان داده که خانم‌ها می‌توانند فقیه باشند.

وی در ادامه با بیان اینکه اجتهاد اصولی دارد که در شرح لمعه چند شرط برای اجتهاد ذکر شده است، گفت: خانم‌ها برای اینکه شرایط اجتهاد را داشته باشند و یا در راستای به دست آوردن شرایط اجتهاد گام بردارند، باید در صرف و نحو و ادبیات فارسی و عربی خیلی کامل باشند و بنویسند و بیان شیوا و رسا داشته باشند.

وی عنوان کرد: بانوان طلبه باید با آیات قرآن انس داشته باشند، بنا بر شرح لمعه، ۵۰۰ آیه شریفه در قرآن با موضوع فقه و اجتهاد ارتباط دارد و طلاب باید این آیات را همراه با تفسیر بخوانند.

آیت‌الله نوری ، سومین شرط رسیدن به درجه اجتهاد را توجه به اخبار و روایات اهل‌بیت(ع) برشمرد و گفت: حدیث ثقلین اقتضا می‌کند که به قرآن کریم و اخبار اهل‌بیت(ع)م توجه کنیم؛ بیش از ۵۹ هزار حدیث از اهل‌بیت(ع)م داریم که بانوان باید با مفهوم و مضامین آنان آشنا شوند.

گام بلند جامعه الزهرا(س) در راستای همکاری حوزه و دانشگاه

مدیر جامعه الزهرا(س) نیز در این آیین گفت: غافله تمدن بشری از سر حد عدم تا اقلیم وجود، مدیون ابزار و عواملی است که بی‌تردید یکی از مهم‌ترین آن‌ها، کتاب و قلم است و تمدن بشری وامدار نویسندگان، مولفان و اصحاب قلم می‌باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مدنی افزود: از دیگر سو آغاز حرکت بشری از منزل نخستین در بهشت برین در طول تاریخ پرفراز و نشیب، با همراهی، همکاری و هم‌افزایی بانوان با آقایان در این مسیر بوده است.

وی ادامه داد: همایش کتاب سال بانوان نمایشگاهی برای دو رکن در تمدن بشری یعنی کتاب و بانوان است و این نمایشگاه فرصتی برای بروز و ظهور و نشان دادن ظرفیت و توان والا و بالای بانوان در عرصه دانش و پژوهش در عرصه علوم انسانی و اسلامی می‌باشد.

وی اضافه کرد: جامعه الزهرا(س) افتخار دارد با پیروی از منویات رهبری در عرصه پژوهش، کتاب و کتاب‌خوانی علی‌رغم همه تنگناهای مالی و پروژه‌ای، این پدیده مهم پژوهشی را بدون تاخیر برگزار کند و با افزودن کتاب‌هایی به زبان‌هایی از جمله انگلیسی و اسپانیولی، دایره شمول این همایش را از ملی به فراملی و بین‌المللی گسترش دهد.

مدنی گفت: در ارزیابی آثار رسیده به دبیرخانه همایش کتاب سال بانوان از وجود بیش از 100 اندیشمند حوزوی و دانشگاهی در 10 گروه علمی بهره برده شده و هیچ معیار و ملاکی به‌جز ژرفایی دانش، سودمندی اثر و صلاحیت صاحبان آثار لحاظ نشده است.

وی با اشاره به گام بلند جامعه الزهرا(س) در راستای همکاری حوزه و دانشگاه، افزود: امروز در برگزیدگان آثار چهره‌های حوزوی و دانشگاهی و خواهرانی که در هر دو ساحت خوش درخشیده‌اند، حضور دارند.

۲۶۵ اثر به دبیرخانه همایش کتاب سال بانوان در قم ارسال شد

معاون پژوهش جامعه‌الزهرا(س) نیز در ادامه گفت: ۲۶۵ اثر علمی و پژوهشی به دبیرخانه دومین همایش کتاب سال بانوان در جامعه الزهرا(س) ارسال شده است.

ریحانه حقانی افزود: در دومین همایش کتاب سال بانوان، آثار منتشر شده در سال‌های ۹۷ و ۹۸ مورد پذیرش قرار گرفت که مجموع آثار دریافتی، آمار قابل‌ملاحظه‌ای است.

وی اضافه کرد: مجموع آثار تالیف شده ۲۴۷ اثر شامل ۱۱۵ کتاب، ۲۷ رساله (دکتری و سطح ۴) و ۶۵ مقاله علمی پژوهشی می‌باشد؛ یک اثر تصحیح و تعلیق، ۱۷ اثر ترجمه و ۳۶  اثر نیز خارج از موضوع همایش به دبیرخانه رسیده است.

وی ادامه داد: ۹۲ اثر پس از ارزیابی اولیه به مرحله ارزیابی تفصیلی راه یافت و پس از ۲ نوبت ارزیابی تفصیلی و ارسال آثار به کمیته علمی، در نهایت ۲۳ اثر حائز رتبه‌بندی شد.

به گفته حقانی، در مجموع، ۱۸۴ نفر در این همایش شرکت کردند که ۱۷۱ نفر آنان بانوان حوزوی و دانشگاهی و ۱۳ نفر آقا بودند.

وی گفت: آثار دریافت شده در ۱۰ گروه علمی شامل اخلاق و عرفان، ادبیات و هنر، تفسیر و علوم قرآن، زن و خانواده، علوم اجتماعی و جامعه‌شناسی، علوم تربیتی و روانشناسی، علوم حدیث، فقه و حقوق، فلسفه و کلام و همچنین تاریخ، سیره و تراجم بود.

وی افزود: بیشترین آثار دریافتی در عرصه‌های زن و خانواده، تفسیر، علوم قرآن و منطق، فلسفه و کلام و به‌ویژه در حوزه زن و خانواده بود.

معاون جامعه‌الزهرا(س) با اشاره به این‌که شناسایی بانوی تراز انقلاب اسلامی از اهداف این همایش است، بیان کرد: با شناخت آثار و تالیفات بانوان می‌توانیم ظرفیت‌ها را شناسایی کرده و به جایگاه اصلی بانوی تراز انقلاب اسلامی برسانیم.

در پایان این مراسم فراخوان سومین همایش کتاب سال بانوان اعلام شد؛ آثار منتشر شده بانوان در عرصه علوم انسانی اسلامی اعم از تالیف، ترجمه و تصحیح، رساله‌های سطح چهار و دکتری بانوان و مقالات علمی پژوهشی بانوان در عرصه علوم انسانی اسلامی که در سال‌های 98 و 99 تالیف و منتشر شده‌اند، در این همایش پذیرفته می‌شود.

محور ویژه سومین همایش همچون همایش گذشته، آثار منتشر شده بانوان و آقایان با موضوع «زن و خانواده» است که در سال‌های 98 و 99 منتشر شده باشد.

پژوهشگران جهت شرکت در این همایش، فرم ثبت‌نام را از طریق سایت و یا مراجعه حضوری به دبیرخانه همایش واقع در جامعه‌الزهرا(س) دریافت کرده و به همراه دو نسخه از اثر خود به دبیرخانه همایش ارسال کنند.

پژوهشگران می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت همایش به نشانی www.ketabebanovan.ir مراجعه کنند؛ مهلت ارسال آثار به سومین همایش کتاب سال بانوان تا پایان اسفند 1399 است.

حدود ۲۰ هزار طلبه در سطوح یک تا چهار و دوره عالی جامعه الزهرا(س) تحصیل می‌کنند.

برچسب‌ها حوزه علميه قم آیت الله العظمی نوری همدانی موسسه جامعة الزهرا حوزه علمیه خواهران قم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حوزه علميه قم آیت الله العظمی نوری همدانی حوزه علميه قم آیت الله العظمی نوری همدانی اخبار کنکور همایش کتاب سال بانوان دبیرخانه همایش جامعه الزهرا س انقلاب اسلامی زن و خانواده داشته باشند منتشر شده آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۳۱۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال

با تمدید مهلت ثبت نام، دانشجویان مولف و مترجم فرصت دارند تا ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی ارسال کنند.

 دانشجویان تمامی رشته‌ها و مقاطع تحصیلی دانشگاهی و طلاب سطوح مختلف می‌توانند آثار خود را به تعداد نامحدود و براساس شرایط ذیل در شش گروه اصلی شامل «فنی و مهندسی»، «علوم پایه»، «علوم انسانی»، «کشاورزی و منابع طبیعی»، «علوم پزشکی و دامپزشکی»، «هنر و معماری» و بخش «ویژه» به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.

 براین اساس همزمانی دوره تحصیل دانشجو با زمان چاپ و انتشار اثر، دارا بودن مشخصات عمومی کتاب برای اثر منتشر شده، داشتن اعلام وصول از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انتشار کتاب در بازه زمانی ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان ۱۴۰۲، ثبت‌نام اینترنتی، ارسال دو جلد از کتاب به دبیرخانه و ارسال نسخه‌ای از متن زبان اصلی آثار ترجمه شده، از جمله شرایط شرکت در جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی است.

همچنین دانش آموختگانی که حداکثر دو سال پس از فارغ التحصیلی، کتاب خود را در بازه زمانی فوق الذکر (۱۴۰۲-۱۴۰۱) به چاپ رسانده‌اند نیز می‌توانند در جشنواره شرکت کنند.

کتاب‌های الکترونیک ارسال شده به دبیرخانه جشنواره نیز باید دارای مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشند.

یادآور می‌شود آثار دریافت شده بازگردانده نخواهند شد و به آثار برگزیده‌ای که توسط بیش از یک نفر تألیف یا ترجمه شده‌اند، صرفاً یک جایزه تعلق خواهد گرفت.
براساس این فراخوان، ناشران نیز می‌توانند آثار دانشجویی خود را به همراه فرم ثبت‌نام اینترنتی، به دبیرخانه جشنواره کتاب سال دانشجویی ارسال کنند. همچنین در آیین اختتامیه جشنواره از ناشرانی که اهتمام جدی در نشر آثار دانشجویی داشته‌اند، تجلیل خواهد شد.

بخش ویژه جشنواره نیز به موضوعات اقتصاد دانش بنیان و تولید ملی، ادبیات پیشرفت و مطالعات جمعیت اختصاص دارد.

گفتنی است علاقه‌مندان باید پس از ثبت نام از طریق سامانه اینترنتی به آدرس www.isba.ir، دو نسخه از اصل اثر را به همراه فرم ثبت‌نام اینترنتی به آدرس پستی دبیرخانه جشنواره در تهران، خیابان انقلاب، خیابان فخر رازی، خیابان شهدای ژاندارمری، پلاک ۷۲، صندوق پستی ۱۱۶۳-۱۳۱۴۵ سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی ارسال نموده و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۶۶۹۵۲۷۲۷ تماس حاصل نمایند.

مهلت ارسال آثار به بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال تمدید شد.

همچنین بر اساس فراخوان بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال، شرکت‌کنندگان می‌توانند آثار خود را در سه بخش اصلی، ویژه و بین‌الملل به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

دانشجویان و طلابی که در بازه زمانی ۷/ ۷/ ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲/۶/۳۱ از پایان‌نامه خود در مقاطع تحصیلات تکمیلی دفاع کرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی به نشانی isba.ir در جشنواره شرکت کنند. آخرین مهلت ثبت نام بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال ۳۰ خردادماه ۱۴۰۳ اعلام شده است.

بر اساس اعلام کمیته علمی بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال، بخش اصلی این جشنواره شامل حوزه‌هایی در شش گروه علوم پایه، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر و معماری، فنی و مهندسی، علوم پزشکی و علوم انسانی است. بر این اساس، در هریک از گروه‌ها دانشجویانی که صرفاً در موضوعات زیر از پایان‌نامه خود دفاع کرده باشند، می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند.

منبع: سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد‌دانشگاهی

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت در چابهار برگزار شد
  • هفته بزرگداشت فردوسی از ۲۱ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان افتتاح می‌شود
  • رونمایی و جشن امضای کتاب عکس «احتضار»
  • اختتامیه مسابقات هفت سنگ بانوان شهرستان بافق
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • همایش بزرگ زائران حج تمتع منطقه کاشان برگزار شد
  • اختتامیه دومین دوره لیگ فوتسال مهاجرین + فیلم
  • اختتامیه ۲۱ المپیاد کوهنوردی کارکنان سازمان تامین اجتماعی در سی سخت